Αναπτύξτε στρατηγική AI για επιτυχημένες landing pages

   Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Όχι πολύ καιρό πριν η δημιουργία μιας landing page απαιτούσε ώρες προγραμματισμού. Και ώρες δοκιμών ώστε να μην πάει κάτι στραβά. Πλέον, για τα εργαλεία AI (Τεχνητής Νοημοσύνης) κάτι τέτοιο μοιάζει αστείο. Μέσα σε μισή ώρα το πολύ μπορείτε να δημιουργήσετε, με την βοήθειά τους εννοείται, αποτελεσματικότατες landing pages.
Εντάξει, δεν πατάμε απλώς ένα κουμπί. Χρειάζεται να ξέρουμε και τι εντολές πρέπει να δώσουμε για να πάρουμε το σωστό αποτέλεσμα. Και εδώ μπαίνει στο παιχνίδι το άρθρο που διαβάζετε.
Θα χωρίσουμε την διαδικασία σε στάδια. Πρώτο στάδιο, η προετοιμασία.

Προετοιμασία

Δημιουργία concept

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να σκεφτείτε την ιδέα πίσω από την δημιουργία της σελίδας: για ποιο λόγο την φτιάχνετε και σε ποιους απευθύνεται. Αλλιώς θα σχεδιάσετε μία σελίδα για ανταλλακτικά αυτοκινήτων και αλλιώς μία για γυναικεία καλλυντικά. Μπορεί η βασική δομή να μην διαφέρει ιδιαίτερα, διαφέρει όμως το concept αφού διαφέρει το κοινό-στόχος.
Δημιουργία βασικής δομής (layout)
Φτιάξτε ένα πρόχειρο σχέδιο του «τι πρέπει να υπάρχει και που να είναι αυτό». Δηλαδή, που θα είναι το λογότυπο, που θα είναι το call to action, που θα είναι ο τίτλος, το προϊόν, η περιγραφή κλπ.

Οργάνωση κειμένου

Σκεφτείτε τι και πόσο κείμενο χρειάζεστε. Θα θέλατε για παράδειγμα έναν τίτλο και μία περιγραφή; Έναν τίτλο και υπότιλους, χωρίς περιγραφή; Μία μικρή ή μία μεγάλη περιγραφή; Καταγράψτε τις λέξεις-κλειδιά που θεωρείτε ότι είναι απαραίτητες για την συγκεκριμένη σελίδα.
Οπτικοποίηση σχεδίου
Υπάρχουν στοιχεία του site στο οποίο θα «κρεμάσετε» την landing page που θα πρέπει να μείνουν ίδια. Για παράδειγμα τα χρώματα και η βασική γραμματοσειρά. Από εκεί και έπειτα θα πειραματιστείτε για να βγάλετε το καλύτερο αποτέλεσμα.
Όλα αυτά τα παραπάνω μπορείτε να φτιάξετε σε εργαλεία τα οποία στη συνέχεια θα μεταφορτώσετε στο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης. Τέτοια μπορεί να είναι το Google Docs ή εφαρμογές όπως Canva, Pinterest κλπ.

Επιλογή εργαλείου AI

Εργαλεία AI υπάρχουν αρκετά αλλά δύο είναι τα βασικότερα, το εξής ένα, το ChatGPT. Ειδικά για τέτοιου είδους δουλειές. Οπότε λογικά αυτό θα προτιμήσετε. Κι αυτό διότι έχει αποδείξει ότι όταν πρόκειται για προγραμματισμό τα καταφέρνει μια χαρά.
Ένα ακόμα θετικό του ChatGPT είναι ότι τα καταφέρνει επίσης πολύ καλά στην επεξεργασία και δημιουργία κειμένου από υλικό με το οποίο το έχετε τροφοδοτήσει. Τι επιτυγχάνουμε με αυτό; Διατηρούμε το ύφος του περιεχομένου ενιαίο σε όλο το site.
Το επόμενο βήμα είναι να ανεβάσετε όλο το υλικό που έχετε προετοιμάσει στο ChatGPT.


Πηγή εικόνας: medium.com

Συνεργασία με AI

Προετοιμαστείτε για το ωραιότερο κομμάτι της δουλειάς, την συνεργασία με το ChatGPT. Επίσης προετοιμαστείτε για αρκετό μπρος-πίσω σε αυτά που ζητάτε και αυτά που προσφέρει, μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Θυμηθείτε ότι όσο πιο σαφείς οι οδηγίες/εντολές που δίνετε τόσο πιο γρήγορα θα φτάσετε στο τελικό αποτέλεσμα. Θυμηθείτε επίσης να είστε ευγενικοί με το εργαλείο. Ναι, καταλαβαίνουμε, φαίνεται αστείο, αλλά το εργαλείο είναι ο συνεργάτης σας. Θα ήσασταν αγενείς στους συνεργάτες σας;
Παραδείγματα εντολών προς το ChatGPT για την δημιουργία landing page
Για να μπείτε λίγο στο νόημα των εντολών που δίνουμε στην τεχνητή νοημοσύνη, δείτε τα παρακάτω παραδείγματα:
«Με βάση τα συνημμένα υλικά που περιλαμβάνουν τίτλο, περιεχόμενο, λέξεις-κλειδιά, γραμματοσειρές και χρώματα φτιάξε σε παρακαλώ τον κώδικα HTML και CSS».
ή
«Σχεδιάζω μία landing page και θα ήθελα ένα καθαρό HTML και το αντίστοιχο CSS το οποίο να περιλαμβάνει πλαίσιο κειμένου για την περιγραφή, φωτογραφία, τίτλο και φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος».

Τελικό φινίρισμα

Εννοείται ότι αυτά που σας προτείνει το ChatGPT τα ελέγχετε, τα διορθώνετε και τα οριστικοποιείτε μόνο όταν έχουν φτάσει εκεί που τα θέλετε. Ποια είναι τα σημεία στα οποία πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα;
• Την εικόνα ή τις εικόνες να είναι σωστές σε θέση και διάσταση ,
• Το call to action και τα κείμενα να είναι στο σωστό σημείο και μέγεθος,
• Την δομή της σελίδας ώστε να μην ξεφεύγει από το ζητούμενο.
Φροντίστε ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι και λειτουργικά αλλά και αισθητικά σωστό.


Παράδειγμα landing page δημιουργημένο από το ChatGPT, πηγή: hubspot.blog.com

Τι αντίκτυπο θα έχει η AI στο web design

Ξεκινώντας από μία απλή landing page μπορούμε να περάσουμε με ευκολία σε ολόκληρο site. Τι μας εξασφαλίζει η χρήση της AI σε κάτι τέτοιο; Δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ταχύτητα και το δεύτερο ενσωμάτωση πρωτοποριακών εργαλείων.
Και ας μην ξεχνάμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη εξελίσσεται συνεχώς και προσθέτει δυνατότητες, οπότε η εργασιακή συνύπαρξη του ανθρώπου μαζί της είναι αναπόφευκτη.

 

Πηγή εικόνας προφίλ: constantcontent.com

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τελευταία Άρθρα

   Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτάΓια να δούμε τι θα δούμε στα Google Analytics 4 το αμέσως επόμενο διάστημα. Πριν από λίγες μέρες η Google ανακοίνωσε

18 Ιουλίου, 2024

Το πιο γνωστό ελληνικό βιβλίο για κερδοφόρα E-Shops