Απλοποιημένη Φόρμουλα Κερδοφορίας

   Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Η φόρμουλα για να φέρει κερδοφορία το site είναι να πούμε το κατάλληλο μήνυμα, στους κατάλληλους υποψήφιους πελάτες που βρίσκονται σε συγκεκριμένο μέσο, και μετά να τους «προσγειώσουμε» σε μια σελίδα όπου θα τους μετατρέψουμε σε πελάτες. Η επαναλαμβανόμενη πώληση στους ίδιους πελάτες και η επανεπένδυση οδηγούν σε ανάπτυξη της εταιρίας.

 

Πρώτο βήμα λοιπόν είναι να βρούμε ποιοι είναι οι ιδανικοί υποψήφιοι πελάτες και που συχνάζουν. Αν μελετήσουμε τα στατιστικά που μας δίνει το Google, με το Google Keyword Tool, μεγάλο ποσοστό του Target Group συνήθως βρίσκεται στο Google και ψάχνει ενεργά για το θέμα της επιχείρησής σας.

Ένας γρήγορος και αποτελεσματικός (αν στηθεί σωστά) τρόπος για να φέρουμε αυτό τον κόσμο είναι η διαφήμιση στο Google (Google Adwords) και ένας πιο οικονομικός μακροπρόσθεσμος τρόπος το Google SEO.

Μεγάλο ρόλο βέβαια παίζουν πια και τα Social Media. Η αξιοποίηση Guerilla marketing τεχνικών και το inbound marketing είναι ίσως η μόνη οικονομικά εφικτή λύση για πολλές επιχειρήσεις. Μπορείτε να βρείτε σχετικές πληροφορίες στη Wikipedia.

Δεύτερο βήμα είναι να τους "προσγειώσουμε" αυτούς τους υποψήφιους πελάτες σε μια σελίδα με κομψό design, έξυπνη δομή (layout) και πειστικό κείμενο (copy). Απαραίτητη προϋπόθεση για έξυπνη διαφημιστική επένδυση έιναι να γνωρίζουμε ποια είναι η πραγματική απόδοση της διαφημιστικής καμπάνιας σε πωλήσεις (δηλαδή ποιο ειναι το conversion value και το conversion cost κάθε λέξης-κλειδιού και κάθε διαφήμισης). Μόνο έτσι μπορούμε να αποφασίσουμε που να δώσουμε έμφαση (επένδυση) και τι πρέπει να σταματήσουμε (έξοδο/σπατάλη).

Τρίτο βήμα είναι να ξαναπουλήσουμε στους ήδη πελάτες αξιοποιώντας την επικοινωνία με Email marketing (newsletter), Social media (FB, Twiter, Linkedin, Youtube) και ίσως τηλέφωνο/direct mail (για καλούς πελάτες).

Ένα μέρος των κερδών είναι καλό να επανεπενδύεται για βελτίωση των προϊόντων/υπηρεσιών και τη βελτίωση του marketing, με σκοπό βέβαια τη κερδοφορία.

Αυτή είναι η συμπυκνωμένη απλοποιημένη φόρμουλα κερδοφορίας από το Internet Marketing. Θα χαρούμε να ακούσουμε τα σχόλια και τις προτάσεις σας. Κάντε comment λοιπόν παρακάτω…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τελευταία Άρθρα

   Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτάΔείτε πως θα απευθυνθείτε σε επαγγελματικό ακροατήριο μέσω του Facebook και μάλιστα με πολύ μικρότερο κόστος σε σχέση με αυτό του

1 Μαΐου, 2024

Το πιο γνωστό ελληνικό βιβλίο για κερδοφόρα E-Shops