5 λόγοι που το περιεχόμενο είναι ακόμη ο “βασιλιάς” του Online Marketing

   Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Παρά το γεγονός πως το marketing εξελίσσεται διαρκώς, παρατηρούμε ότι το περιεχόμενο, δηλαδή το content θεωρείται το πιο σημαντικό του κομμάτι. Οι χρήστες απαιτούν όχι μόνο χρήσιμες, αλλά και μοναδικές και διορατικές πληροφορίες. Με το κατάλληλο και χρήσιμο περιεχόμενο θα μπορέσετε να δώσετε απάντηση σε ερωτήματα που μπορεί να έχουν οι χρήστες, να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του κοινού σας και να ενισχύσετε τις πωλήσεις σας. 

Για ποιους όμως λόγους το περιεχόμενο είναι τόσο σημαντικό; Ας δούμε την απάντηση παρακάτω.

Τι μορφές έχει το περιεχόμενο;

Το περιεχόμενο που προβάλλεται σε μια ιστοσελίδα, ένα blog, ή ακόμη και τα social media, έχει πολλές μορφές. Η μορφή του καθορίζεται από το κανάλι που θα προβάλλεται, καθώς και από τον επιδιωκόμενο στόχο. Για παράδειγμα, μια εταιρεία που πουλάει προϊόντα μαγειρικής, θα επωφεληθεί πολύ από τα να δημιουργεί βίντεο στο κανάλι της στο Youtube ή στο Tik Tok με συνταγές, τις οποίες θα μπορεί να παρακολουθεί εύκολα το κοινό. Στις πιο δημοφιλείς μορφές περιεχομένου σήμερα ανήκουν:

 

  • Άρθρα
  • Blog posts
  • Ebooks
  • Infographics
  • Case studies
  • Newsletters
  • Φωτογραφίες
  • Online courses
  • Podcasts
  • Δελτία τύπου
  • Αναλυτικές παρουσιάσεις προϊόντων
  • Reviews
  • Videos Webinars
  • Free software tools
  • Mobile apps

Πώς θα πρέπει να είναι δομημένο το περιεχόμενο για να είναι πετυχημένο;

Όμως, για να είναι πετυχημένο το περιεχόμενο, θα πρέπει να ακολουθείται μια “δομή”, δηλαδή θα πρέπει να ακολουθούνται κάποια κριτήρια. Πιο αναλυτικά, το περιεχόμενο θα πρέπει να:

 

  • Είναι χρήσιμο για το κοινό που απευθύνεται και να δίνει όλες τις απαραίτητες και χρήσιμες πληροφορίες στα ερωτήματα του
  • Να αξίζει να το μοιραστεί κανείς με γνωστούς και φίλους
  • Να ενισχύει την αξιοπιστία του brand
  • Να προτρέπει το κοινό να πραγματοποιήσει κάποια ενέργεια, όπως για παράδειγμα την εγγραφή σε newsletter, έτσι ώστε να αυξάνεται η καλή σχέση με τους χρήστες και να υπάρχει επιτυχημένo lead generation.

Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικό το περιεχόμενο;

περιεχομενο βασιλιας online marketing

Παρατηρούμε λοιπόν πως με το κατάλληλο περιεχόμενο, μπορούμε να αποκτήσουμε καλή σχέση με το κοινό μας και να δημιουργήσουμε μια σχέση εμπιστοσύνη μαζί τους. Όμως, οι λόγοι που είναι τόσο σημαντικό είναι περισσότεροι. Ανάμεσα σε αυτούς ανήκουν:

Οι online χρήστες αναζητούν μοναδική και ποιοτική πληροφόρηση

Θα πρέπει να ξεχάσετε την άποψη ότι οι χρήστες απλά κάνουν scroll down όταν βρίσκονται online. Αυτό που κάνουν είναι να αναζητούν ενεργά για νέες και αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης. Για να μπορέσετε λοιπόν να έρθετε κοντά με αυτό το κοινό, θα πρέπει να τους παρέχετε το καλύτερο δυνατό περιεχόμενο και να δίνετε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα τους.

Οι αναγνώστες έχουν ανάγκη από καλογραμμένο και web friendly περιεχόμενο

Έχετε προσπαθήσει ποτέ να διαβάσετε ένα κακογραμμένο άρθρο στο διαδίκτυο, χωρίς παραγράφους και με με μακροσκελείς προτάσεις; Σίγουρα θα έχετε δυσκολευτεί πολύ να το ολοκληρώσετε. Ένα online κείμενο είναι διαφορετικό από ένα κείμενο στο χαρτί. Ο χρήστης θα πρέπει να μπορεί να βρει εύκολα την πληροφορία που χρειάζεται. Μόνο έτσι θα μπορέσει να γίνει πιστός αναγνώστης και θα συνεχίζει να διαβάζει το κείμενο που του ετοιμάσατε.

Με εξειδικευμένο περιεχόμενο θα προσελκύσετε το κοινό που στοχεύετε

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του διαδικτύου είναι ότι οι χρήστες μπορούν να βρουν πληροφορίες για σχεδόν οποιοδήποτε θέμα τους έρχεται στο μυαλό. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν αυτό το πλεονέκτημα και δημιουργήστε εξειδικευμένο περιεχόμενο, ειδικά σχεδιασμένο για τις ομάδες καταναλωτών που στοχεύετε. Με τον τρόπο αυτό, θα δείξετε τις γνώσεις που έχετε στον τομέα ειδίκευσης σας, με αποτέλεσμα το κοινό και οι αναγνώστες να δουν την σελίδα σας ως μια σημαντική πηγή πληροφοριών, προϊόντων και υπηρεσιών που τους ενδιαφέρουν.

Δημιουργείτε μια σχέση με τους χρήστες

Πολλές είναι οι μελέτες που δείχνουν ότι οι αγοραστές θα πρέπει να εμπιστευτούν μια ηλεκτρονική επιχείρηση πριν προχωρήσουν σε αγορά. Πώς όμως μπορείτε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη αυτή; Μα φυσικά με τη δημιουργία έγκυρου περιεχομένου που να απαντά σε σημαντικά ερωτήματα. Με τη μέθοδο αυτή θα εδραιώσετε την αξιοπιστία σας και θα οικοδομήσετε μια άψογη γνώμη για το brand name σας.

 

Σημείωση: Η ποιότητα του περιεχομένου μπορεί να έχει άμεση επίδραση στις πωλήσεις. Για τον λόγο αυτό, αξίζει να θυμάστε πόσο σημαντικές είναι οι πληροφορίες που θα ανεβάζετε στην σελίδα σας.

Πετυχαίνετε άριστα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης

Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό είναι ότι το περιεχόμενο είναι αυτό που θα σας βοηθήσει να πετύχετε κορυφαία αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης. Στον μεγαλύτερο βαθμό, οι μηχανές αναζήτησης κατατάσουν την ιστοσελίδα σας με βάση τη δύναμη και την ποιότητα του περιεχομένου της. Το ποιοτικό περιεχόμενο, που έχει βελτιστοποιηθεί σύμφωνα με τις αναζητήσεις των χρηστών θα παίξει σημαντικό ρόλο στην κατάταξη σας στην πρώτη σελίδα των μηχανών αναζήτησης.

 

Παρατηρούμε λοιπόν πως ενώ η online αγορά πάντα εξελίσσεται, το περιεχόμενο παραμένει το κλειδί για την επιτυχία στο διαδίκτυο. Για να μπορέσετε να το αξιοποιήσετε στο έπακρο, θα πρέπει να είστε βέβαιοι πως ό,τι δημοσιεύετε να είναι μοναδικό, ενημερωτικό και χρήσιμο. Αν λαμβάνετε υπόψη τις ανάγκες του κοινού σας, θα πετύχετε κορυφαία αποτελέσματα τόσο για τους αναγνώστες όσο και για τις μηχανές αναζήτησης .

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τελευταία Άρθρα

   Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτάΔείτε πως θα απευθυνθείτε σε επαγγελματικό ακροατήριο μέσω του Facebook και μάλιστα με πολύ μικρότερο κόστος σε σχέση με αυτό του

1 Μαΐου, 2024

Το πιο γνωστό ελληνικό βιβλίο για κερδοφόρα E-Shops