6 Τρόποι για καλύτερο Content Marketing

   Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Το content marketing δεν είναι άλλο από τη δημιουργία στρατηγικής ποιοτικού και σχετικού περιεχομένου, που στόχο θα έχει την προσέλκυση του κοινού στο οποίο στοχεύει μια επιχείρηση. Τα infographics, τα blog posts, τα video είναι μερικοί δημοφιλείς τρόποι για να ενισχύσετε την καλή σχέση με το κοινό σας, ενώ μπορείτε με ευφάνταστους και δημιουργικούς τρόπους να του τραβήξετε την προσοχή.

 

Ας δούμε όμως παρακάτω μερικούς τρόπους για πετυχημένο content marketing, το οποίο θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους επιχειρηματικούς σας στόχους.

Τρόποι για πετυχημένο content marketing

content marketing1

Μια πλήρης στρατηγική content marketing, δεν εστιάζει μόνο στη δημιουργία ελκυστικού περιεχομένου, αλλά και στην προβολή του στα μέσα που εξυπηρετούν καλύτερα το κοινό που στοχεύετε. Στα πιο πετυχημένα είδη content marketing ανήκουν:

Blog posts content

Τα blog posts είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια του content marketing. Τα καλογραμμένα και με χρήσιμες πληροφορίες άρθρα θα σας βοηθήσουν να δείξετε την γνώση που έχετε για ένα θέμα, αλλά και να αυξήσετε την επισκεψιμότητα της σελίδας σας. Με την παραγωγή ποιοτικού περιεχομένου που αναζητά το κοινό σας, οι μηχανές αναζήτησης θα προβάλουν τη σελίδα σας ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Δημιουργία βίντεο

Τα βίντεο ανήκουν εξίσου στις επιτυχημένες μεθόδους content marketing. Τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζουν είναι πολλά. Για αρχή, είναι εύκολα προσβάσιμα στις διάφορες πλατφόρμες, όπως για παράδειγμα το Facebook, το YouTube και το Tik Tok. Την ίδια στιγμή, κάνουν το brand πιο προσιτό, κερδίζουν το ενδιαφέρον του κοινού για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ δίνουν εύκολα και γρήγορα πληροφορίες στους χρήστες. Το αποτέλεσμα είναι να είναι πιο κατανοητά και να μπορούν κοινοποιηθούν στα social media, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό τη διάδοση τους.

Email marketing

To email marketing είναι μια διαχρονική μέθοδος content marketing, διότι σας δίνει απευθείας τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε με το κοινό σας. Τεχνικές όπως τα newsletters θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε μια επαφή με αυτό, αρκεί το περιεχόμενο σας να είναι χρήσιμο για αυτούς.

Infographics

Τα infographics είναι οπτικές απεικονίσεις οι οποίες έχουν ως στόχο την προβολή μεγάλου όγκου δεδομένων και πληροφοριών με τον πιο εύκολο και ευφάνταστο τρόπο. Μάλιστα, μέσα από αυτά το κοινό είναι σε θέση να κατανοήσει καλύτερα τις πληροφορίες που του παρουσιάζετε. Το καλύτερο; Παρέχουν ένα φυσικό backlink για την σελίδα σας.

Εbooks

Τα ebooks δεν είναι άλλο από οδηγούς που περιέχουν χρήσιμες πληροφορίες ή λεπτομερείς οδηγούς για ένα συγκεκριμένο θέμα. Συνήθως προσφέρονται ως δωρεάν downloads με αντάλλαγμα την συμπλήρωση μιας φόρμας. Έτσι, η επιχείρηση μπορεί να λάβει περισσότερες πληροφορίες για το κοινό της, αλλά και να διευρύνει τη λίστα των υποψήφιων πελατών.

Social media marketing

Το content marketing στα social media αφορά τη δημιουργία και κοινοποίηση περιεχομένου στα διάφορα social media κανάλια, όπως για παράδειγμα το Facebook, το Instagram και το Tik Tok. Μπορεί να έχει διάφορες μορφές, όπως carousels, κείμενα, εικόνες, ακόμη και μικρά βίντεο.

Podcasts

Τα podcasts δεν είναι άλλο από ηχητικά αρχεία τα οποία μπορείτε να ακούσετε είτε online, είτε να τα κατεβάσετε και να ακούσετε αργότερα. Ένα μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να τα ακούσετε όπου κι αν βρίσκεστε, χωρίς να αναγκαστείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια οθόνη.

Webinars

Γνωστά και ως διαδικτυακά σεμινάρια, τα webinars είναι παρουσιάσεις γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα. Είναι μια ιδιαίτερη μορφή content marketing, διότι επιτρέπουν σε μια επιχείρηση να συνδεθεί και με άλλες επιχειρήσεις, καθώς και να έρθει σε άμεση επικοινωνία με τους υπάρχοντες και εν δυνάμει πελάτες της.

Για ποιους λόγους είναι σημαντικό το content marketing;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το content marketing είναι τόσο σημαντικό. Ανάμεσα σε αυτούς ανήκουν:

 

  • Αύξηση της κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης
  • Το brand θα γίνει ευρέως γνωστό στο κοινό 
  • Το κοινό θα αποκτήσει μεγαλύτερη διάδραση με το brand
  • Ισχυρότερη παρουσία στα social media
  • Επέκταση σε περισσότερα κανάλια
  • Ενίσχυση των πωλήσεων, με την αναλυτική περιγραφή των προϊόντων και των υπηρεσιών

 

Από blog posts, μέχρι ebooks και social media marketing, οι τρόποι πετυχημένου content marketing είναι πολλοί. Για να μπορέσετε να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό, σας προτείνουμε έναν συνδυασμό των παραπάνω μεθόδων. Αν μάλιστα αναλογιστείτε τις ανάγκες του κοινού σας, θα μπορέσετε να απογειώσετε την δημοτικότητα σας!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τελευταία Άρθρα

   Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτάΔείτε πως θα απευθυνθείτε σε επαγγελματικό ακροατήριο μέσω του Facebook και μάλιστα με πολύ μικρότερο κόστος σε σχέση με αυτό του

1 Μαΐου, 2024

Το πιο γνωστό ελληνικό βιβλίο για κερδοφόρα E-Shops