Τα AI Creation Tools μεταμορφώνουν τον τρόπο που δημιουργούμε και αλληλεπιδρούμε το 2023

   Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Όπως όλοι γνωρίζουμε τα AI tools, αναμένεται να έχουν πολύ μεγάλη επιρροή στο online communication το 2023, είτε αυτή είναι θετική είτε αρνητική. Ενώ όλοι είναι ενθουσιασμένοι να δουν πώς αυτά τα tools θα εξελίξουν την τέχνη και θα μειώσουν το φόρτο εργασίας των generative systems αναφορικά με το content creation, αξίζει να σημειωθούν οι επιπτώσεις που θα προκαλέσουν, καθώς μπορεί να φανούν όσο ωφέλιμα όσο και επιζήμια για το digital marketing.

Content creation

Ίσως η πιο προφανής χρήση των AI tools για το marketing, είναι το text-based content, που χρησιμοποιεί εργαλεία όπως το ChatGPT για να διευκολύνει τη γρήγορη δημιουργία posts για blogs και ιστοσελίδες.

Δεδομένου του ότι τα αποτελέσματα  του ChatGPT και άλλων  text generation tools είναι γενικά ευανάγνωστα, προκαλείται η υποψία ότι πολλά websites θα βασιστούν σε αυτά και το ανθρώπινο δυναμικό θα απομακρύνεται όλο και περισσότερο από το πλάνο. Όμως, το γεγονός αυτό απευθύνεται σε μη καινοτόμες ιδέες, καθώς τα παραπάνω tools είναι μια αναπαραγωγή αυτών που ήδη υπάρχουν. Επομένως, αξίζει να σημειωθεί ότι για να υποστηριχτεί μια νέα και φρέσκια ιδέα, το βασικό θεμέλιο είναι η παρουσία φυσικού ατόμου.

Αναφορικά με τη νόμιμη χρήση του ChatGPT οφείλετε να καταστήστε σαφές ότι το περιεχόμενο της σελίδας δημιουργήθηκε από AI και όχι φυσικό πρόσωπο, διότι μπορεί να καταλήξετε να αντιγράφετε κάτι που προϋπάρχει και ανήκει σε άλλο άτομο. Για την αποφυγή αυτού, συνιστάται η χρήση εργαλείων όπως το copyscape, το οποίο δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να εντοπίσει sites τα οποία περιέχουν το ίδιο περιεχόμενο με το δικό του.

Επομένως, εάν δεν θέλετε το website σας να διαφοροποιείται απτά υπόλοιπα και ο τρόπος διαμόρφωσης και γραφής τους μοιάζει ιδανικός για εσάς, τότε τα AI systems θα σας λύσουν τα χέρια.

Image Production

Η άλλη μεγάλη χρήση των AI tools είναι η δημιουργία εικόνων και η λήψη εργαλείων όπως το Dall E για να παράγουν τα γραφικά σας βάσει προτροπών.

Πολύ απλά, εισάγετε αυτό που θέλετε και το Dall Ε θα βρει τουλάχιστον μερικά παραδείγματα που πιθανότατα θα λειτουργήσουν για αυτό που χρειάζεστε.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι τα πνευματικά δικαιώματα θα ανήκουν σε εσάς καθώς οποιαδήποτε εικόνα που δημιουργείτε δεν υπήρξε τεχνικά ποτέ πριν εισαγάγετε το συγκεκριμένο μήνυμα κειμένου.

 AI Video production

Η δημιουργία βίντεο AI είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει τους χρήστες να δημιουργήσουν μοναδικά βίντεο, καθώς και να τα επεξεργαστούν.

Ενώ ορισμένα βίντεο βασίζονται σε υπάρχον υλικό, τα περισσότερα AI video generators λειτουργούν χρησιμοποιώντας μια διαδικασία μετατροπής κειμένου σε βίντεο, όπου ο χρήστης πληκτρολογεί ένα μήνυμα κειμένου και το tool δημιουργεί ένα βίντεο με βάση αυτό.

Το Pictory είναι ένα website δημιουργίας βίντεο AI για την οποία δεν χρειάζεστε εμπειρία στην επεξεργασία ή το σχεδιασμό βίντεο και σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργείτε και να επεξεργάζεστε εύκολα βίντεο υψηλής ποιότητας

Ξεκινάτε παρέχοντας ένα σενάριο ή ένα άρθρο, το οποίο θα χρησιμεύσει ως βάση για το περιεχόμενο του βίντεο σας. Για παράδειγμα, το Pictory μπορεί να μετατρέψει την ανάρτηση του ιστολογίου σας σε ένα συναρπαστικό βίντεο που θα χρησιμοποιηθεί για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή την ιστοσελίδα σας. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό για προσωπικούς bloggers και εταιρείες που θέλουν να αυξήσουν την αλληλεπίδραση με το κοινό τους.

ΑΙ music production

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) εφαρμόζεται όλο και περισσότερο σε καλλιτεχνικούς τομείς όπως η μουσική, ο κινηματογράφος και άλλες μορφές τέχνης. Όταν εφαρμοστεί, μπορεί να επηρεάσει κάθε πτυχή της διαδικασίας δημιουργίας μουσικής, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής μουσικής, του mastering ήχου και του music streaming.

Για παράδειγμα,το Amper Music, το οποίο είναι ένα από τα πιο εύκολα generators στη χρήση, καθιστώντας την τέλεια επιλογή για όσους θέλουν να ξεκινήσουν να ασχολούνται με μουσική που δημιουργείται από AI.

Το Amper δεν απαιτεί βαθιά γνώση της μουσικής θεωρίας ή σύνθεσης για να χρησιμοποιηθεί, καθώς δημιουργεί μουσικά κομμάτια από προηχογραφημένα δείγματα. Αυτά στη συνέχεια μετατρέπονται σε πραγματικό ήχο, ο οποίος μπορεί να τροποποιηθεί με πλήκτρα μουσικής, τέμπο, μεμονωμένα όργανα και πολλά άλλα.

AI tweets

Αναφορικά με το tweeter, τα AI tools έχουν την δυνατότητα να παράγουν δημοσιεύματα αλλά και απαντήσεις για το προφίλ σας. Μερικοί χρησιμοποιούν το ChatGPT, για να παράγουν tweets και ουσιαστικά να αυτοματοποιήσουν τις δημοσιεύσεις τους. Αυτό μπορεί να φανεί ωφέλιμο για ορισμένους influencers, καθώς η αλληλεπίδραση με το κοινό τους θα αυξηθεί χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, όμως τι θα συμβεί αν οι δημοσιεύσεις τους δεν συμβαδίζουν με τις πραγματικές τους σκέψεις και αντιλήψεις;

AI 3D models

Τα AI generation tools δίνουν στους χρήστες τους την δυνατότητα να δημιουργούν 3D μοντέλα, βασισμένα σε απλές εισαγωγές κειμένου που θα τα περιγράφουν. Το επόμενο στάδιο του digital connection, ανεξαρτήτως του αν αν μιλάμε για metaverse, VR ή AR, θα απαιτεί να βρίσκονται όλα σε μορφή 3D,ώστε να διευκολυνθεί η αλληλεπίδραση και η εμπειρία του χρήστη.

Κάθε πλατφόρμα που ενδιαφέρεται για το επόμενο στάδιο αναπτύσσει τώρα απλοποιημένα 3D creation tools, με ιδιαίτερη έμφαση στο να βοηθά τις επωνυμίες να σκανάρουν τα προϊόντα τους για προωθήσεις AR/VR.

Τι θα γινόταν αν το AI μπορούσε να το κάνει αυτό για εσάς; Αν με βάση απλές προτροπές και ίσως παραδείγματα 2D εικόνων, τα AI tools μπορούσαν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τρισδιάστατα αντικείμενα;

Υπάρχουν τεράστιες προοπτικές εξέλιξης σε αυτό το κομμάτι και γίνεται όλο και πιο δυνατό να φανταστείς έναν κόσμο VR όπου θα μπορείς να χτίζεις εντελώς νέες εμπειρίες μπροστά στα μάτια σου,βασισμένες στην απλή εκφώνηση αυτού που θέλεις να δεις.

*Πηγή εικόνας: socialmediatoday.com

Είναι εκπληκτικό το πώς αυτό το εργαλείο θα αλλάξει τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε.Παρόλα αυτά μπορεί τα αποτελέσματα των AI tools να μην σας εκπλήσσουν πάντα, όμως το γεγονός ότι αυτά τα εργαλεία είναι έστω και λίγο δυνατόν να εφαρμόζονται σήμερα, δείχνει τεράστιες πιθανότητες εξέλιξης για την μελλοντική τους χρήση.

Τα ΑΙ tools θα συνεχίσουν να βελτιώνονται, γεγονός που θα οδηγήσει σε περισσότερες χρήσεις και δυνατότητες με την πάροδο του χρόνου. Ο μόνος περιορισμός, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, είναι ότι βασίζονται μόνο σε πράγματα που υπάρχουν ήδη, αλλά κάποια στιγμή και αυτό θα αλλάξει και θα μπορούν να δημιουργούν νέο περιεχόμενο και concepts πέραν αυτών που ήδη γνωρίζουμε.

Πηγή εικόνων: socialmediatoday.com, GIMAgency.gr

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τελευταία Άρθρα

   Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτάΌχι πολύ καιρό πριν η δημιουργία μιας landing page απαιτούσε ώρες προγραμματισμού. Και ώρες δοκιμών ώστε να μην πάει κάτι στραβά.

20 Μαρτίου, 2024

Το πιο γνωστό ελληνικό βιβλίο για κερδοφόρα E-Shops