Τι Είναι Το Latent Semantic Indexing;

   Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να ανησυχούν όταν πρόκειται για θέματα όπως SEO, δημιουργία links και LSI. Αυτοί οι όροι έχουν την τάση να μπερδεύουν τους ανθρώπους που δεν ξέρουν για τι πράγμα μιλάνε.

Αυτοί οι όροι είναι άγνωστοι στους περισσότερους ανθρώπους και δυστυχώς έχουμε την τάση να κρυβόμαστε από τα πράγματα που δεν ξέρουμε ούτε κατανοούμε. Άλλοι πάλι έχουν μια διαστρεβλωμένη αντίληψη για το τι σημαίνει SEO ή link building.

Λένε ότι η άγνοια είναι ευτυχία και σε μερικές περιπτώσεις είναι, αλλά στην περίπτωση αυτή δεν είναι. Για παράδειγμα, πόσοι άνθρωποι ξέρουν για το LSI και πως μπορεί να ωφελήσει το site τους;

To LSI (Latent Semantic Indexing) είναι αρκετά πολύπλοκο επιστημονικά. Αποτελεί πατέντα της Google. Το πρώτο πρόβλημα με το LSI είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλές παρανοήσεις σχετικά με αυτό. Για παράδειγμα, το πρώτο και βασικό πρόβλημα είναι ότι κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει και είναι μύθος!

LSI ή LSA είναι ένας μαθηματικός αλγόριθμος ή εξίσωση που χρησιμοποιείται για να καθορίσει πόσο σημαντικό και σχετικό είναι ένα τμήμα του κειμένου, ή πόσο σημαντικό και σχετικό είναι με το θέμα, την επικεφαλίδα, ή τις λέξεις-κλειδιά της αναζήτησης. Με το LSI οι μηχανές αναζήτησης "καταλαβαίνουν" ποιες λέξεις είναι συνώνυμες ή ποιες λέξεις συνυπάρχουν σαν έννοιες (πχ ηχεια-μουσική). Μια πρώτη έκδοση του αλγορίθμου είχει δημιουργηθεί τη δεκαετία του 80 με το όνομα LSA. Το LSI είναι μετεξέλιξη του LSA και είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των μηχανών αναζήτησης.

Δεν υφίσταται κάτι σαν βελτιστοποίηση για LSI, μιας και το LSI είναι καθαρά μια έννοια.

Γιατί το LSI μας κάνει τι ζωή πιο εύκολη; Γιατί δεν χρειάζεται ποια να δίνουμε έμφαση στο πόσες φορές εμφανίζεται η λέξη-κλειδί στο κείμενο της ιστοσελίδας. Μπορούμε άνετα να χρησιμοποιήσουμε πάραγωγες ή συνώνυμες λέξεις π.χ. φως, λαμπα, φωτιστικο…

Βασική αρχή: Μην χρησιμοποιείτε την ίδια λέξη-κλειδί πολλές φορές μέσα στο κείμενο, σε βαθμό που γίνεται αφύσικο για έναν αναγνώστη. Κάντε βελτιστοποίηση για τον άνθρωπο αναγνώστη και όχι για το ρομπότ του Google. Χρησιμοποιείστε τις λέξεις-κλειδιά αλλά και σχετικές λέξεις και συνώνυμα. Χάρη στο LSI οι "βελτισοποιημένες" σελίδες μπορούν να είναι και πιο φιλκές προς τον άνθρωπο αναγνώστη.

Ενδιαφέρεστε για το επαγγελματικό SEO με εγγύηση; Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τελευταία Άρθρα

   Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτάΔείτε πως θα απευθυνθείτε σε επαγγελματικό ακροατήριο μέσω του Facebook και μάλιστα με πολύ μικρότερο κόστος σε σχέση με αυτό του

1 Μαΐου, 2024

Το πιο γνωστό ελληνικό βιβλίο για κερδοφόρα E-Shops