10 Κόλπα για Περισσότερα Κλικ στο Google Ads

   Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Είναι γεγονός ότι ο ανταγωνισμός στο Google Ads έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια. Διαβάστε το άρθρο αυτό για να ανακαλύψετε μυστικά των ειδικών και “κόλπα” για να πάρετε άμεσα περισσότερα κλικ.

Τα παρακάτω κόλπα δεν είναι πανάκεια. Όπως και όλα τα πράγματα στο marketing, δοκιμάστε τα, μετρήστε το πριν και το μετά και αποφασίστε αναλόγως για το ποιοι είναι οι πιο αποτελεσματικοί συνδυασμοί.

1. Χρήση Sitelinks και άλλων Extensions

Ότι μπορείτε να κάνετε για να πιάσει η διαφήμιση σας παραπάνω χώρο στη σελίδα και να διαφέρει από τις υπόλοιπες αυξάνει τις πιθανότητες για κλικ και συνεπώς μεγαλύτερο CTR (click through rate). Όπως επίσης η χρήση των Extensions βελτιώνει την εμπειρία του χρήστη, βοηθώντας τον να βρει πιο γρήγορα αυτό που ψάχνει με αποτέλεσμα να βελτιώνει και το Quality Score του εκάστοτε keyword.

Το ιδανικό είναι να χρησιμοποιήσετε όσα περισσότερα extensions μπορείτε, πάντα με γνώμονα το τι ταιριάζει στο δικό σας business.
Pro tip : Χωρίστε τα extensions σε campaign level, για να πετύχετε όσο το δυνατόν καλύτερη συνοχή με τις αντίστοιχες διαφημίσεις αλλά και να είναι εύκολα διαχειρίσιμα, μιας και ο διαχωρισμός σε Ad Group level θα κάνει τις πιθανές αλλαγές μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

2. Δωρεάν Μεταφορικά & Άλλα Unique Selling Points

Είναι πολύ σημαντικό στα titles, αλλά και στα description να αναφέρουμε κάτι που θα “τραβήξει” τον χρήστη και την προσοχή του. Π.χ. είναι γεγονός πως τα δωρεάν μεταφορικά είναι πολύ σημαντικό κριτήριο για πολλούς, αν έχετε δωρεάν μεταφορικά (πάνω από κάποια αξία) προβάλετε το έντονα στη διαφήμιση. Άλλα USPs μπορεί να είναι η οικονομική τιμή, η άμεση ανταπόκριση-εξυπηρέτηση κοκ.

3. Συγκεκριμένα Νούμερα

Γενικά και μη συγκεκριμένα στοιχεία δεν έχουν τόσο νόημα στο υποσυνείδητο του καταναλωτή. Όσο πιο σαφείς είστε τόσο καλύτερα. Π.χ. Από το να γράψετε “Έχουμε αναλάβει πολλά projects” θα είναι πολύ καλύτερο να γράψετε “η ομάδα μας έχει αναλάβει με επιτυχία 1452 projects”.

Pro Tip : Εάν πουλάτε προϊόντα, αναφέρετε την τιμή στην διαφήμιση. Μπορεί αρχικά να μειώσει το CTR κατά κάποιο βαθμό, αλλά το κοινό που θα έρχεται στην ιστοσελίδα σας θα είναι ποιοτικότερο με αποτέλεσμα να επιτευχθεί καλύτερο ποσοστό μετατροπής (conversion rate)

4. Περίοδος Εκπτώσεων; Αναφέρετε το

Στο μυαλό του καταναλωτή τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Μπορεί σχεδόν όλοι να γνωρίζουμε ότι η τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου είναι Black Friday, αλλά εάν δεν το γράφετε πουθενά στην διαφήμισή σας, ο καταναλωτής θα νομίζει πως απλά δεν συμμετέχετε.
Σε κάθε περίοδο εκπτώσεων, εορταστικές προσφορές κλπ. μπορείτε να κάνετε την απαραίτητη αναφορά, εάν γράψετε και συγκεκριμένο ποσοστό έκπτωσης ακόμα καλύτερα (Βλέπε tip no3.)

5. Χρησιμοποιήστε Responsive Texts Ads

Το ξέρατε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα από 3 Headline & 2 description; Και όμως γίνεται μέσα από τα Responsive Text Ads της Google. Μπορείτε να βάλετε διάφορα Headlines & Description, η Google θα δοκιμάσει όλους τους πιθανούς συνδυασμούς και θα προσπαθήσει να πετύχει όσο το δυνατόν καλύτερο relevance σε κάθε χρήστη άρα και καλύτερο CTR για τις διαφημίσεις μας.

Pro tip : Πάνω από το ad preview μπορείτε να δείτε το Ad Strength. Στο Ad Strength η Google σας λέει πόσο “δυνατή” είναι η διαφήμιση που έχετε φτιάξει και σας προτείνει πιθανές βελτιστοποιήσεις για να φτιάξετε την “τέλεια” διαφήμιση.

6. Γράψτε στην διαφήμισή σας αυτό που ο χρήστης ζητάει

Πρέπει να μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για διαφημίσεις που προβάλλονται την στιγμή που ο κάθε χρήστης ψάχνει κάτι. Επομένως και η διαφήμισή μας πρέπει να είναι συγκεκριμένη και να αναφέρει αυτό που ο χρήστης ψάχνει. Εάν π.χ. ο χρήστης ψάξει για “adidas stan smith” είναι σημαντικό η διαφήμισή σας να γράφει “Adidas Stan Smith” στο ένα Headline αντί για σκέτο adidas.

7. Split Test

Μια διαφήμιση δεν είναι αρκετή. Γιατί; Γιατί πολύ απλά εάν δεν την συγκρίνουμε και με άλλες παρόμοιες διαφημίσεις δεν θα ξέρουμε εάν τα αποτελέσματά της είναι καλά ή όχι. Οπότε σε κάθε adgroup θα πρέπει να υπάρχει ο συνδυασμός 2-3 διαφημίσεων μαζί με την Responsive Text Ad.
Pro Tip : Επειδή ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, όταν έχετε μαζέψει αρκετά δεδομένα για να αποφασίσετε ποια διαφήμιση αποδιδει καλύτερα και ποια δεν αποδίδει για να την κλείσετε, προσθέστε εκ νέου νέες διαφορετικές διαφημίσεις για να ξανακάνετε split test.

 

8. Δώστε μεγάλη προσοχή στα Headlines

Όπως είχε πει ο σπουδαίος David Ogilvy, τα 80 cents 1 δολαρίου “ξοδεύονται” στον τίτλο, μιας και το Headline διαβάζετε πέντε φορές περισσότερο σε σχέση με το υπόλοιπο κείμενο. Έτσι λοιπόν και στα Google Ads, τα Headlines παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην αποτελεσματικότητα ή όχι μιας διαφήμισης. Δώστε λοιπόν εκεί το 110% της προσοχής σας, μιας και το συγκεκριμένο κείμενο θα διαβαστεί πολύ περισσότερες φορές σε σχέση με το υπόλοιπο.

 

9. Χρησιμοποιήστε Remarketing Audiences (RLSA)

Έχουν επισκεφθεί την ιστοσελίδα σας, πιθανώς έχουν αγοράσει ένα προϊόν σας/έχουν χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες σας, τι πιο ωραίο από το να δουν το brand σας (που εμπιστεύονται) ξανά την στιγμή που ψάχνουν κάτι που πιθανόν να μην γνώριζαν ότι το παρέχετε. Πως όμως θα “σιγουρευτείτε” ότι εμφανίζεστε σε αυτό το κοινό; Χρησιμοποιώντας ένας Remarketing Audience στην καμπάνια σας και κάνοντας το αντίστοιχο bid adjustment.

Pro tip : Όπως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε remarketing audiences για bid adjustments, έτσι μπορείτε και affinity ή in market audiences. Στοχεύστε λοιπόν την ιδανική περσόνα για εσας και σιγουρευτείτε ότι οι διαφημίσεις στρέφονται προς τα εκεί.

10. Social Proof

Σας έχουν εμπιστευθεί άλλοι πελάτες; Μα φυσικά! Επομένως γιατί να μην το δείξετε όσο μπορείτε και στις διαφημίσεις σας; Εάν ο χρήστης βλέπει το brand σας για πρώτη φορά είναι πιθανόν να έχει μια “φοβία”, καθησυχάστε τον με το να δείξετε ότι έχετε τόσους ευχαριστημένους πελάτες, τόσα reviews, τόσα ολοκληρωμένα έργα κλπ.

BONUS TIP!

Συνιστούμε πάντα και σε κάθε διαφήμιση να έχετε ένα call to action και να προτρέπετε τους χρήστες να κάνουν μια επιθυμητή ενέργεια όπως αγορά, επικοινωνία κ.τ.λ.

 

Ενδιαφέρεστε για αποδοτική διαφήμιση; Επικοινωνήστε μαζί μας 🙂

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τελευταία Άρθρα

   Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτάΔείτε πως θα απευθυνθείτε σε επαγγελματικό ακροατήριο μέσω του Facebook και μάλιστα με πολύ μικρότερο κόστος σε σχέση με αυτό του

1 Μαΐου, 2024

Το πιο γνωστό ελληνικό βιβλίο για κερδοφόρα E-Shops