Echo Deco

TOP Αποτελέσματα στο κλάδο του

Το Echo Deco είναι ένα από τα μεγαλύτερα e-shops διακόσμησης και το γνωστότερο για ρετρό, industrial και vintage διακόσμηση.

Τα προϊόντα του Echo Deco είναι χειροποίητα ελληνικά ή μεγάλων brands του εξωτερικού και η συλλογή εμπλουτίζεται συνεχώς, καθώς το e-shop μεγαλώνει με ταχείς ρυθμούς.

INTRODUCTION

Με χιλιάδες πρωτότυπα και προσεγμένα προϊόντα, όπως διακοσμητικά, έπιπλα, φωτιστικά και είδη κουζίνας αποτελεί τον πιο ενημερωμένο online προορισμό για όσους θέλουν να διακοσμήσουν το σπίτι τους με γούστο και ξεχωριστές διακοσμητικές προτάσεις.

THE CHALLENGE

Το στοίχημα

Η EchoDeco επέλεξε τους Experts της GIM Agency, για να βελτιστοποιήσει το site και να αυξήσει έτσι την οργανική επισκεψιμότητα παράλληλα με την αύξηση επισκεπτών από τις διαφημίσεις στη Google. Σε έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό κλάδο, όπως η διακόσμηση σπιτιού, στον οποίο κάθε λέξη-κλειδί έχει τεράστιο όγκο αναζητήσεων κάθε μήνα, το Echo Deco βρισκόταν, όταν το αναλάβαμε, στην 3η, 4η ή ακόμα 6η-7η σελίδα της Google, με αποτέλεσμα να έχει πολύ χαμηλή οργανική επισκεψιμότητα. Επιπλέον, η δυσκολία επιτεινόταν από το γεγονός ότι έπρεπε να ξεπεράσει πολλούς και σημαντικούς ανταγωνιστές, για να βρεθεί στην πολυπόθητη πρώτη σελίδα.

Στόχος μας ήταν να φέρουμε το Echo Deco στην πρώτη σελίδα και να αυξήσουμε τον όγκο των επισκεπτών μέσω των Google Ads. Με την τεράστια ποικιλία του e-shop και τα ξεχωριστά, καλαίσθητα προϊόντα του, η αύξηση του traffic βρισκόταν σε άμεση σύνδεση με την κερδοφορία της επιχείρησης.

Γνωρίζαμε ότι το Echo Deco έχει μεγάλη δυναμική και ότι η αποτελεσματική στρατηγική μας θα μπορούσε να το βοηθήσει σημαντικά. Όμως, ούτε εμείς οι ίδιοι δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε σε τέτοιο μέγεθος τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που ακολούθησαν των ενεργειών μας.

Υπηρεσίες

  • Search Engine Optimization
  • Google Ads

THE SOLUTION

Η μέθοδος

Η μέθοδος των SEO Experts της GIM βασίστηκε σε δύο άξονες. Αφενός δόθηκε μεγάλη προσοχή στο ίδιο το site, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες βελτιστοποιήσεις που θα του επιτρέψουν να προσελκύσει το ενδιαφέρον των χρηστών και να τους προσφέρει μια ευχάριστη εμπειρία πλοήγησης σύμφωνα με τα guidelines της Google (on-page optimization). Στις on-page SEO ενέργειες συμπεριλήφθηκε η ανανέωση των meta data, ώστε να αυξηθεί το Click-Through-Rate των κρίσιμων σελίδων, ο έλεγχος όλων των τεχνικών ζητημάτων που καθορίζουν την απόδοση του site (technical SEO audit) και γενικά όλα τα βήματα που θα εξασφάλιζαν το βέλτιστο user experience σε ένα site με τόσες κατηγορίες και υποκατηγορίες.

Σε συνδυασμό με τις παραπάνω ενέργειες λειτούργησε και το off-page optimization, με στόχο την ενίσχυση του brand και του authority του site. Για να δημιουργηθεί ένα καθαρό και αποδοτικό link profile, αφαιρέθηκαν τα backlinks που έβλαπταν το κύρος της ιστοσελίδας. Επιπλέον, ακολουθήθηκε μια έξυπνη μεθοδολογία content marketing που αναδείκνυε τις πρωτότυπες προτάσεις του Echo Deco στη διακόσμηση σπιτιού, ώστε να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό. Παράλληλα, η στρατηγική link building συμπληρώθηκε και με άλλες ενέργειες για απόκτηση αξιόπιστων backlinks, όπως η καταχώριση σε high authority καταλόγους συναφούς δραστηριότητας, social bookmarks και comments και public publishing sites.

Η στρατηγική των Google Ads στόχευσε στην εύρεση των πιο αποδοτικών keywords που παρουσιάζουν την καλύτερη σχέση μεταξύ αναζητήσεων, κόστους και ανταγωνισμού. Με την εις βάθος ανάλυση και την έρευνα του target group, δημιουργήσαμε διαφημίσεις ειδικά σχεδιασμένες, για να αυξήσουν το traffic αλλά και τις συναλλαγές στο e-shop. Μέσα από την ανάλυσή μας σχεδιάσαμε ένα μακροσκελή segmentation στον λογαριασμό μας ενώ βελτιστοποιώντας τον καταφέραμε να υπερέχουμε σε εμφάνιση έναντι των ανταγωνιστών σε ποσοστό πάνω από 80%.

THE RESULTS

Το αποτέλεσμα

Η συνεχής έρευνα και αξιολόγηση των ενεργειών μας έφεραν θεαματικά αποτελέσματα τόσο στην επισκεψιμότητα όσο και στα έσοδα του Echo Deco. Συγκεκριμένα, η συνολική επισκεψιμότητα αυξήθηκε το 2020 σε σχέση με το 2017 κατά 233%, κάτι το οποίο οδήγησε σε αύξηση των συναλλαγών κατά 255% και αύξηση των εσόδων κατά 270%. Με απλά λόγια, τα έσοδα του Echo Deco σχεδόν τριπλασιάστηκαν!

Η επιτυχία των ενεργειών μας στο SEO αποτυπώθηκε στην τεράστια αύξηση του organic traffic κατά 401% αλλά και των εσόδων που αυξήθηκαν κατά 275%. Επιπλέον, το Echo Deco εμφανίζεται πλέον στις πρώτες 4 θέσεις στην πρώτη σελίδα της Google για keywords με τεράστιες αναζητήσεις, όπως διακοσμητικα σπιτιου, διακοσμηση τοιχου και χριστουγεννιατικα ειδη.

Τα αποτελέσματα από τη στρατηγική μας στα Google Ads ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακά. Η επισκεψιμότητα από τις διαφημίσεις στη Google αυξήθηκε το 2020 κατά 222%, όμως η στόχευση σε καλά μελετημένο target group είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει τεράστια αύξηση στις συναλλαγές (1.321%) και στα έσοδα (1.506%). Ενώ, δηλαδή, η αύξηση στο traffic ήταν αντίστοιχη με το σύνολο του site, τα έσοδα 15πλασιάστηκαν, επειδή έγινε στόχευση στο σωστό αγοραστικό κοινό.

THE CHALLENGE

Πετύχαμε

401%

Αύξηση Οργανικής Επισκεψιμότητας

1506%

Aύξηση στα έσοδα από traffic μέσω Google Ads

233%

Aύξηση της συνολικής επισκεψιμότητας του site

+270%

Aύξηση των εσόδων του

Θέλετε συμβουλευτικό ραντεβού;
Θέλετε ένα δωρεάν αρχικό συμβουλευτικό ραντεβού;