Γνωρίζατε για το YouTube SEO;

   Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Σίγουρα γνωρίζετε πως το YouΤube είναι η No2 μηχανή αναζήτησης, μετά φυσικά από τη Google. Οι επισκέπτες κάνουν αναζητήσεις στο YouΤube όχι μόνο για να ακούσουν την αγαπημένη τους μουσική, αλλά και για ιδέες, παρουσιάσεις, συμβουλές, λύσεις, αξιολογήσεις, για πράγματα και δραστηριότητες που τους ενδιαφέρουν στην καθημερινότητα τους.

Γνωρίζατε για το YouTube SEO;

Πλέον για παράδειγμα όταν κάποιος θέλει να αγοράσει ένα προϊόν, αφού ψάξει στο internet για την καλύτερη δυνατή τιμή που μπορεί να βρει, η επόμενη κίνηση είναι να ψάξει στο YouΤube για αξιολογήσεις, για παρουσιάσεις και για δοκιμές του προϊόντος, ώστε να σχηματίσουν μία καλύτερη άποψη πέρα από τη φωτογραφία που βλέπουν στο εκάστοτε eshop. Αυτό φυσικά συμβαίνει σχεδόν σε όλους τους κλάδους και όχι μόνο στα προϊόντα.

Υπάρχουν κάποιες μέθοδοι και τεχνικές που μπορείτε να εφαρμόσετε ώστε να εμφανίζονται πιο ψηλά τα βίντεο σας, στα αποτελέσματα αναζήτησης του YouΤube , το λεγόμενο YouΤube SEO.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες και πρακτικές που μπορείτε να ακολουθήσετε σχετικά με το YouTube SEO, αλλά εμείς θα καλύψουμε μέσα από αυτό το άρθρο τους πιο βασικούς.

Γνωρίζατε για το YouTube SEO;

Βήμα Νο1: Ανακαλύψτε τα σωστά Keywords

Όπως και στο κανονικό SEO (Search Engine Optimization) έτσι και στο YouTube SEO, χρειάζεται πρώτα απ’ όλα να γίνει μία έρευνα για τα keywords, που μας ενδιαφέρουν να βγει ψηλά στα αποτελέσματα των αναζητήσεων το βίντεο μας.

Στόχος είναι να βρείτε keywords που στα αποτελέσματα αναζητήσεων της Google, εμφανίζει και βίντεο. Έτσι με αυτό τον τρόπο δεν θα έχετε μόνο traffic από το YouTube αλλά θα δημιουργηθεί και ένα πολύ καλό και ποιοτικό traffic από εκείνους που αναζητούν μέσω Google.

Οι συνηθισμένες αναζητήσεις ξεκινούν κάπως έτσι:

  • Πώς να…(κάνω, φτιάξω κλπ)
  • Αξιολογήσεις για…
  •  Οδηγίες χρήσεως για…

Συμβουλευτείτε το Google keyword planner για να πάρετε ιδέες, αλλά και για να δείτε τον όγκο αναζητήσεων. Οι περισσότερες αναζητήσεις στη Google θα σας φέρουν και περισσότερα ποιοτικά views στο YouTube.

Γνωρίζατε για το YouTube SEO;

Βήμα No2: Φτιάξτε το καλύτερο βίντεο που υπάρχει

Όπως ισχύει παντού στις επιχειρήσεις όσο πιο πολύ επενδύσεις σε κάτι, τόσο και περισσότερο θα σου αποφέρει αργά ή γρήγορα.

Στόχος είναι να φτιάξετε το καλύτερο βίντεο στο αντικείμενο σας από κάθε άποψη. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να έχει καλή ποιότητα εικόνας (προτείνουμε Full HD) και ήχου, στη συνέχεια το θέμα του βίντεο να δίνει την απάντηση στον θεατή που έκανε την αναζήτηση, αλλά και να την παρουσιάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μην διστάσετε να προσλάβετε κάποιον ειδικό για αυτή τη δουλειά, θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα. Το βίντεο δεν είναι απαραίτητο να είναι πολύ μεγάλο σε διάρκεια, αλλά σίγουρα καλό είναι να μην είναι κάτω από 5 λεπτά. Φυσικά εάν είναι κάποιο tutorial ή αξιολόγηση μην φοβηθείτε να εξηγήσετε 2-3 πράγματα παραπάνω, γιατί οι θεατές σίγουρα θα το εκτιμήσουν. Ένα καλοσχεδιασμένο βίντεο, θα πάρει περισσότερα views, likes, backlinks και shares. Αυτά φυσικά μπορούν να οδηγήσουν και σε πωλήσεις εάν το διαχειριστείτε σωστά. Αναφέροντας για παράδειγμα στο βίντεο, πως το προϊόν θα το βρείτε σε αυτό το eshop, έχοντας πάντα το link στην περιγραφή του βίντεο.

Βεβαιωθείτε πως έχετε ενεργά τα comments κάτω από το βίντεο και ότι τα παρακολουθείτε, διότι οι επισκέπτες μπορεί να έχουν να σας κάνουν ερωτήσεις και κριτικές πάνω στο θέμα σας.

Γνωρίζατε για το YouTube SEO;

Βήμα No3: Μεταφορτώστε το βίντεο έχοντας στο μυαλό σας το SEO

Όνομα αρχείου: Μόλις είναι έτοιμο το βίντεο, βεβαιωθείτε πως έχετε το keyword που σας ενδιαφέρει στο όνομα αρχείου του βίντεο.

Για παράδειγμα εάν θέλαμε να εστιάσουμε στη λέξη "παιδικά έπιπλα" θα πρέπει το αρχείο μας να έχει αυτή τη μορφή paidika_epipla.mp4

Τίτλος: Το επόμενο βήμα αφού το μεταφορτώσετε, είναι ο τίτλος του βίντεο που θα χρησιμοποιήσετε. Πρέπει απαραίτητα μέσα στον τίτλο να περιλαμβάνεται το keyword που σας ενδιαφέρει.

Περιγραφή: Η περιγραφή του βίντεο είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα, μην ξεχνάτε πως η Google και το YouTube δεν μπορεί να "διαβάσει" το περιεχόμενο του βίντεο, για αυτό χρειάζεται και την περιγραφή ώστε να του υποδείξετε τι περιλαμβάνει. Μία καλή μέθοδος είναι να τοποθετήσετε πάνω πάνω το link του website σας, στη συνέχεια την περιγραφή για το τι περιλαμβάνει το βίντεο μέσα σε 250 χαρακτήρες, ενώ φροντίστε να συμπεριλάβετε τουλάχιστον 3-4 φορές το keyword που σας ενδιαφέρει.

Ετικέτες-tags: Οι ετικέτες ίσως να μην είναι το πιο σημαντικό στοιχείο του YouTube SEO αλλά κατά ένα μέρος τους βοηθάνε. Χρησιμοποιήστε το αντίστοιχο πεδίο προσθέτοντας keywords, για να βοηθήσετε την Google και το YouTube να κατηγοριοποιήσουν το βίντεο σας καλύτερα. Μόνο οι ετικέτες δεν φτάνουν ώστε να ανεβείτε στο keyword που σας ενδιαφέρει, αλλά σίγουρα θα εμφανίζεται συχνότερα σαν προτεινόμενο βίντεο στη δεξιά μπάρα του YouTube.

Γνωρίζατε για το YouTube SEO;

Βήμα 4ο: Αποκτήστε αρκετά Views

Τα views για ένα βίντεο στο YouTube είναι πολύ σημαντικά, για την ακρίβεια είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας κατάταξης. Όσο περισσότερα views έχει το βίντεο, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες υπάρχουν να βγείτε ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Προσοχή όμως, τα views πρέπει να είναι πραγματικά. Το YouTube έχει αναπτύξει έναν αλγόριθμό που αναγνωρίζει πότε τα views είναι πραγματικά και πότε όχι, οπότε εάν έχετε στο μυαλό σας να χρησιμοποιήσετε κάποια υπηρεσία που δίνει views στα βίντεο σας, σίγουρα ξανασκεφτείτε το.

Κάποιοι τρόποι για να αποκτήσετε πραγματικά views από χρήστες είναι οι παρακάτω:

  1. Ψάξτε στη Google και σε social media για ερωτήσεις που υπάρχουν σχετικές με το θέμα του βίντεο σας και απαντήστε, απλά κάνοντας αντιγραφή – επικόλληση το link του βίντεο.
  2. Προωθήστε το βίντεο σε blog και sites με παρεμφερές αντικείμενο που μπορεί να ενδιαφέρει τους επισκέπτες.

Γνωρίζατε για το YouTube SEO;

Βήμα No5: Επιπλέον παράγοντες αφού ανέβει το βίντεο

Επίσης κάποιοι πολύ σημαντικοί παράγοντες για να ανέβει το βίντεο είναι οι παρακάτω:

  • Shares: Τα shares στα social media και τα embeds σε sites βοηθάνε ιδιαίτερα και φέρνουν περισσότερα views αλλά και καλύτερες κατατάξεις
  • Σχόλια – Απαντήσεις: Εάν υπάρχει αλληλεπίδραση με το κοινό βοηθάει ιδιαίτερα, επίσης πρέπει να είστε έτοιμοι να απαντήσετε σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά και να μπορείτε να δεχτείτε τα θετικά αλλά και τα αρνητικά σχόλια.
  • Thumbs up – down: Εάν το βίντεο σας δέχεται thumbs up αλλά και down βοηθάει για την κατάταξη. Δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο εάν έχετε περισσότερα up ή down, αρκεί να υπάρχει η αλληλεπίδραση.
  • Favorites: Το να προσθέσει κάποιος το βίντεο σας αγαπημένα του, είναι πολύ θετικό.
  • Ποιότητα καναλιού: Εάν το κανάλι σας έχει αξιολογηθεί από το YouTube ως ποιοτικό τότε έχετε ακόμα ένα συν στην κατάταξη του βίντεο σας.

Γνωρίζατε για το YouTube SEO;

Αυτές ήταν κάποιες βασικές τεχνικές προώθησης YouTube SEO, από την Greek Internet Marketing, εάν τις ακολουθήσετε σωστά μία προς μία στο επόμενο σας βίντεο, σίγουρα θα δείτε καλύτερα αποτελέσματα κατάταξης του βίντεο σας.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τελευταία Άρθρα

   Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτάΔείτε πως θα απευθυνθείτε σε επαγγελματικό ακροατήριο μέσω του Facebook και μάλιστα με πολύ μικρότερο κόστος σε σχέση με αυτό του

1 Μαΐου, 2024

Το πιο γνωστό ελληνικό βιβλίο για κερδοφόρα E-Shops