Πως να δημιουργήσετε μια αποτελεσματική στρατηγική Content Marketing που θα συναρπάσει το κοινό σας

   Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Η δημιουργία ενός φρέσκου και χρήσιμου περιεχομένου είναι το κλειδί της επιτυχίας για να κρατήσετε ψηλά το ενδιαφέρον του κοινού σας. Σε αυτό το σημείο, θα έπρεπε να έχετε ήδη δημιουργήσει μια σταθερή και αποτελεσματική στρατηγική Content Marketing. Είναι θεμιτό να έχετε φτιάξει το προφίλ του κοινού στο οποίο θέλετε να στοχεύσετε, να έχετε στη διάθεσή σας αυθεντίες στον κλάδο και καλούς content writers, και φυσικά να γνωρίζετε πως θα χρησιμοποιήσετε τις τεχνικές Lead Generation προς όφελός σας.

Αν τα έχετε τακτοποιήσει όλα αυτά, τότε μπορείτε να προχωρήσετε στην παραγωγή αντικειμενικά καλού περιεχομένου που θα έχει θετικό αντίκτυπο στο κοινό σας. Όμως, δεν αρκούν μόνο αυτά. Η σκληρή δουλειά δεν έχει τελειώσει! Τι συμβαίνει όταν ο writer σας βρεθεί σε τέλμα ιδεών;

Πολλές φορές είναι τεράστια η πρόκληση να διατηρήσετε μια σταθερή παραγωγή δυνατού περιεχομένου. Δε χρειάζεται να αγχώνεστε! Κάντε ένα βήμα πίσω και ανακαλύψτε τις τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να στήσετε μια αποτελεσματική στρατηγική Content Marketing που βασίζεται σε πρωτότυπη και χρήσιμη θεματολογία σύμφωνα με τον κλάδο σας.

ΆγκυραΠως θα “κατεβάσετε” φρέσκιες ιδέες και πως θα τις οργανώσετε

Πηγή: lilartsy / pexels.com

Η συνεχόμενη δημιουργία περιεχομένου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη στρατηγική Content Marketing. Και φυσικά, αυτό πρέπει να γίνεται αδιάλειπτα. Το κάθε προϊόν ή υπηρεσία που παρέχετε στο καταναλωτικό κοινό είναι από μόνα τους ικανά να γεννήσουν τη μία ιδέα μετά την άλλη για περιεχόμενο.

Συνεπώς, είναι πολύ εύκολο να πέσετε στην παγίδα της χαοτικής σκέψης. Πιθανότατα έχετε ένα σωρό ιδέες, σκόρπιες μέσα στο μυαλό σας. Οργανωθείτε! Κάντε ένα σχεδιάγραμμα που θα σας εξυπηρετήσει στο να στήσετε μια στρατηγική Content Marketing με αρχή, μέση, τέλος αλλά και αλληλεπίδραση όπου είναι δυνατό.

Αν βιώνετε το φαινόμενο “writers block”, πάλι δε χρειάζεται να αναστατωθείτε. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις αυθεντίες ενός κλάδου. Η συνεχής επαφή και τριβή με ένα αντικείμενο μπορεί να φανεί κουραστική για το μυαλό του ανθρώπου και έτσι “μπλοκάρει”. Αν επιθυμείτε να δείτε τα πράγματα με φρέσκια ματιά, τότε ελέγξτε το προφίλ του καταναλωτικού σας κοινού αλλά και το customer journey. Επιπλέον, ενημερωθείτε για νέες τάσεις στον κλάδο σας, τι φέρνει αφοσίωση στην επιχείρησή σας, αλλά και τι επικρατεί στις τάσεις του marketing.

ΆγκυραΕμπνευστείτε από την καθημερινότητα

 

Πηγή: Andrea Piacquadio / pexels.com

Αν θεωρείτε πως το ανθρώπινο μυαλό είναι μια πισίνα ακατάπαυστης παραγωγής φοβερών ιδεών content, τότε γελιέστε! Ωστόσο, είναι πολύ εύκολο να εμπνευστείτε ακόμα και από μικρά πράγματα που συμβαίνουν στην απλή σας καθημερινότητα και δίνουν το έναυσμα για τη δημιουργία μιας αξεπέραστης στρατηγικής Content Marketing.

Η επιστήμη της νευρολογίας στηρίζει πως απλές δραστηριότητες όπως η γυμναστική, το πλύσιμο των πιάτων, η οδήγηση, επιτρέπουν στο μυαλό να χαλαρώσει και να δώσει χώρο στη δημιουργία νέων ιδεών. Φροντίστε να είστε ανοιχτοί στην έμπνευση. Αντιμετωπίστε την προβολή μιας σειράς στην τηλεόραση ως πιθανή πηγή έμπνευσης. Για παράδειγμα, ένας διάλογος μεταξύ των πρωταγωνιστών μπορεί να σας δώσει μια φανταστική ιδέα για το επόμενο κείμενο που θα γράψετε. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και καθώς παρατηρείτε ή εμπλέκεστε σε συζητήσεις με τους οικείους σας, ή στα social media.

ΆγκυραΕύκολα tips για τη δημιουργία content χωρίς δυσκολία

Όπως κάθε ενέργεια, το να γεμίσετε ξανά την πισίνα ιδεών για την παραγωγή ποιοτικού περιεχομένου δε γίνεται εν μια νυκτί. Ανακαλύψτε παρακάτω μερικά μυστικά που μπορείτε να ακολουθήσετε στην επόμενη παραγωγή στρατηγικής Content Marketing.

ΆγκυραΕμπνευστείτε

Η δημιουργικότητα μπορεί να βελτιωθεί όταν φροντίζετε να είστε σε συνεχή επαφή με ανθρώπους που θαυμάζετε, οπτικές που σας παρακινούν, ακόμα και design που σας τραβάει την προσοχή. Αφιερώστε χρόνο στο να παρακολουθείτε blogs, λογαριασμούς social media, podcasts, συζητήσεις, αυθεντίες που σας εμπνέουν. Δεν έχει σημασία αν είναι στον τομέα σας. Αυτή η πρακτική θα σας παρακινήσει στο να ανανεώσετε το ύφος γραφής σας, θα γεννήσει νέες ιδέες, και θα σας κάνει να δείτε τα πράγματα από μια διαφορετική σκοπιά.

ΆγκυραΕπενδύστε στην αυθεντία

Είναι απαραίτητο να καταναλώνετε πολύ μα πολύ περιεχόμενο, όσο πιο συχνά μπορείτε. Οι έγκυρες πηγές που σας ενημερώνουν για τον τομέα σας πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμες, και μάλιστα βεβαιωθείτε πως τις παρακολουθείτε συχνά. Μην περιορίζεστε όμως στα άρθρα ή τα ebooks. Πρέπει να διαβάζετε και τα σχόλια χρηστών, τις απόψεις, και να συμμετέχετε και εσείς στις συζητήσεις. Άλλες χρήσιμες πηγές είναι τα περιοδικά, τα βιβλία, τα podcasts και τα webinars που ταιριάζουν με τη στρατηγική Content Marketing που θέλετε να στήσετε. Για να φτιάξετε “click-worthy” περιεχόμενο (που να αξίζει να κάνει κλικ ο χρήστης) είναι απαραίτητο να επενδύσετε στην επιμόρφωσή σας.

 

Πηγή: Pixabay / pexels.com

ΆγκυραΠάρτε χρόνο για να εστιάσετε σε όσα έχουν σημασία

Από την αρχική ιδέα μέχρι το τελικό content γνωρίζετε πως υπάρχει απόσταση. Ειδικά σε ένα γρήγορο περιβάλλον που απαιτεί να κάνετε πολλές δραστηριότητες ταυτόχρονα αυτή η απόσταση γίνεται μεγαλύτερη. Απενεργοποιήστε τις συσκευές σας, βρείτε έναν χώρο που σας εμπνέει για να δουλέψετε, και βάλτε ένα πρόγραμμα στη δημιουργία του περιεχομένου σας. Κάντε focus σε ένα πράγμα, και θα δείτε πως ο χρόνος παραγωγής θα συρρικνωθεί, αλλά και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο.

ΆγκυραΑνακυκλώστε ιδέες

Κάθε κομμάτι της στρατηγικής Content Marketing είναι ευκαιρία για να δημιουργήσετε νέο περιεχόμενο. Αν παρατηρήσετε λοιπόν πως ένα blog post πάνω σε ένα θέμα έχει ιδιαίτερη απήχηση στο κοινό σας, αναπτύξτε το περισσότερο. Δε συζητάμε το να γράψετε το ίδιο ακριβώς θέμα! Πάρτε ιδέες από τυχόν σχόλια, προτάσεις, ή νέες τάσεις επί του θέματος και γράψτε μια σειρά άρθρων πάνω σε αυτό. Ακόμα, μπορείτε να γράψετε ένα ολόκληρο ebook!

Όπως είναι λογικό, οι ιδέες δεν έρχονται από μόνες τους. Πρέπει να μάθουμε να εκπαιδεύουμε το μυαλό μας, ώστε να αξιοποιούμε τις δυνατότητές του στο μέγιστο. Μια σταθερή και ποιοτική στρατηγική Content Marketing είναι η βάση για όλες τις υπόλοιπες ενέργειες marketing στις οποίες θέλετε να επενδύσετε.

Με τα παραπάνω tips είναι βέβαιο πως θα εμπλουτίσετε το περιεχόμενό σας σημαντικά. Συνδυάστε το με τις υπηρεσίες SEO της GIM για να απογειώσετε το website και την επιχείρησή σας! Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη δύναμη του SEO διαβάζοντας το ebook της GIM “Μέθοδος προώθησης ιστοσελίδων SEO: Πως να ανεβείτε στην πρώτη σελίδα του Google

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τελευταία Άρθρα

   Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτάΌχι πολύ καιρό πριν η δημιουργία μιας landing page απαιτούσε ώρες προγραμματισμού. Και ώρες δοκιμών ώστε να μην πάει κάτι στραβά.

20 Μαρτίου, 2024

Το πιο γνωστό ελληνικό βιβλίο για κερδοφόρα E-Shops